SORUMLULUK SINAVI TARİHLERİ (ŞUBAT 2024)

Ekm

OKULUMUZ VE İLÇE MÜFTÜLÜĞÜNÜN BİRLİKTE PROGRAMLADIĞI GENÇLİK BULUŞMASINA DAVETLİSİNİZ.

KANDİL PROGRAMI OKULUMUZ KONFERANS SALONUNDA SAAT 10.00 DA YAPILACAKTIR.

May

OKULUMUZ KALİTE TAKİP FAALİYETLERİNDEN TEKNOLOJİ OKUR-YAZARLIĞI BİLGİLENDİRME PROGRAMI KAPSAMINDA TÜM ÖĞRETMEN,ÖĞRENCİ VE VELİLERİMİZ PROGRAMA DAVETLİDİR.

BİN AYDAN HAYIRLI KADİR GECEMİZ MÜBAREK OLSUN.

"Biz onu Kadir Gecesi indirdik. Kadir Gecesi nedir, bilir misin sen? Kadir Gecesi bin aydan hayırlıdır. Meleklerle Ruh o gece Rablerinin izniyle her iş için iner de iner. Tam bir esenliktir o gece, tâ tan yeri ağarıncaya kadar." (Kadîr sûresi, 1-5)

"Kadir Gecesi'ni, fazilet ve kudsiyetine inanarak ve sevabını yalnız Allah'tan bekleyerek ibâdet ve tâatle geçiren kimsenin -kul hakkı hâriç- geçmiş günâhları bağışlanır." (Müslim, Müsâfirîn, 175)

Ayşe (r.a.), Peygamber Efendimiz'e: "–Ey Allah'ın Resûlü! Kadir Gecesi'nin hangi gece olduğunu bilecek olursam, o gece nasıl dua edeyim?" diye sormuş, Efendimiz de:

اللَّهُمَّ إِنَّكَ عَفُوٌّ تُحِبُّ الْعَفْوَ فَاعْفُ عَنِّي

"«Allah'ım! Sen çok affedicisin, affetmeyi seversin. Beni bağışla!» diye dua et!" buyurmuştur. (Tirmizî, Deavât, 84)