Tarihçemiz

TARİHÇEMİZ

Ceyhan İmam Hatip Lisesi 1974-1975 Öğretim Yılında ilk dernek başkanımız merhum Dr. Mahir Alp Boydak'ın büyük gayretleriyle eğitim öğretime açılmıştır. Hayırsever hanımefendi Taliha İşgüven'in hibe ettiği 14 dönümlük arsa üzerine tek kat bina ve 150 öğrencisiyle hizmete giren okulumuz büyük aşamalar katetmiştir. Okul idaresi ve derneğin gayretleri ile yeni binalar eklenerek bugüne gelinmiştir.

Okulun tapusu Ceyhan İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Öğrencileri Koruma Derneği'ne aittir. 100 adet devlet parasız yatılı öğrenciyi barındıran üç katlı pansiyon binamız mevcuttur. 24 derslikli ek binamız Ceyhan İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Öğrencileri Koruma Derneği Başkanı Hacı Abidin Üçgül'ün büyük fedakarlıklarıyla 1995-1996 öğretim yılında yaptırılarak hizmete girmiştir.

Yayın: 18.12.2012 - Güncelleme: 14.05.2020 14:33 - Görüntülenme: 2765

Etiketler :